Til innholdet

BAROKK HELG I LARVIK

Publisert: 21.08.2019LarvikBarokk (6. – 9. september) har slått rot takket være byens historiske og kulturelle miljø, og den aldri sviktende innsatsviljen til den kunstneriske lederen, Malcolm Bruno, hans medarbeidere og støttespillere. Tidligere var barokkfestivalen en del av Vestfoldfestspillene, men fra 2015 har den stått på egne ben. I løpet av disse årene har LarvikBarokk etablert seg som en av regionens fremste festivaler og en nasjonal festival for barokk kunst i flere sjangre. Årets tema er italiensk kunst, og programmet spenner over mange århundrer, fra orkester-, kor- og kirkemusikk til ballett, omvisning og utstilling.

Åpningsgallaen i Herregården fredag kveld er en drømmende og fabulerende produksjon av Scarlattis miniatyr-operaballett Orfeus og Evrydike i Andreas Heises koreografi – han kommer fra Berlin for å følge opp fjorårets suksess Lucrezia. Dansere fra Nasjonalballetten UNG er på scenen sammen med elever fra Studio Nille, og musikken fremføres av Ensemble Paulus Barokk og sopranen Beate Mordal. Den unge og begavede fiolinisten Elicia Silverstein returnerer også til Larvik fra New York, sammen med to solister fra Italia: Mauro Valli og Simone Vallerotonda. Silverstein kommer med støtte fra den italienske ambassaden og Bruno selv, har som pedagog ved Princeton University, oppnådd sponsorstøtte for Wendy Heller, en høyt ansett barokkmusiker som også er dekan ved universitetets musikkseksjon.

Fredagen avsluttes med et barokkinspirert musikkmåltid på Tollerodden.

I Larvik Kirke står Vivaldis De fire årstider på programmet lørdag, og kirken er også ramme rundt utstillingen Kunst i kirken: et samarbeid mellom Haugar Kunstmuseum og Den Norske Kirke, hvor kirker i Vestfold blir fylt med samtidskunst. I Larvik Kirke blir det utstilt bilder av den italienske maleren Nicolà Verlato, som selv vil være tilstede på åpningen.

Søndag, i forbindelse med gudstjenesten, fremfører solister fra Oslo Domkor Monteverdis Missa Veneziana a 4 voci fra år 1650, og avslutningen står Barokksolistenes populære Alehouse Sessions for, med The Alehouse Boys og fiolinist og folkemusiker Ragnhild Furebotten.

Fullt program finner du her.

Herregården i Larvik. Foto: Larvik barokk

Toppfoto: Ahmad Odeh