Til innholdet

FLOAT-IN-KONSERT ÅPNER MUSIKKFESTUKA

Publisert: 16.06.2020



Mens drive-in-arrangementer har vært en stadig mer populær korona-løsning for både kino, konserter og Id-feiring de siste månedene, har Nordland Musikkfestuke (1. til 9. august) tatt konseptet et hakk videre. Der arrangeres åpningskonserten i havnebassenget utenfor Nedre torg i Bodø, der publikum ønskes velkommen i båter.

– Den store utfordringen i år har selvfølgelig vært all usikkerheten rundt regler for arrangement på grunn av COVID-19, noe som gjorde at vi først måtte kansellere mange av de planlagte konsertene og så vente på nye retningslinjer fra myndighetene. Når det først viste seg at det ble mulig å gjennomføre en nedskalert festival, var vi aldri i tvil om at det var det rette å gjøre, sier festivaldirektør André Wallann Larsen.

Det som skulle vært årets høydepunkt, Oslo-filharmonien med Leif Ove Andsnes som solist, måtte naturlig nok avlyses. Men sistnevnte kommer til å befinne seg på scenen ved kaien sammen med et stjernelag av kolleger: sopranen Mari Eriksmoen og en strykekvartett bestående av Eldbjørg Hemsing, Guro Kleven Hagen, Eivind Holtsmark Ringstad og Dorran Allibaud.

Årets Musikkfestuke, den 40. i rekken, har fokus på de små formatene. I løpet av festivalen blir det konsert i flere av byens parker og byrom, i tillegg til at man legger opp til en mer utstrakt bruk av byens kirkerom. Både Hunstad og Rønvik kirke blir i år konsertlokaler i tillegg til domkirken og Bodin. – Musikkfestuka startet som en kirkemusikkfestival og derfor er det ekstra hyggelig å kunne fylle kirkene med musikk i jubileumsåret, forklarer Larsen.

Første møte med årets festivalprofil, komponisten Nils Henrik Asheim, blir på åpningskonserten i havnebassenget, der han blant annet har tatt i bruk båtmotorer med det han kaller «gode, solide dogg-dogg-dogg-rytmer». Etter hvert som festivalen skrider frem blir han å høre i både konserter, kirke og pub. Asheim er like mye lydskaper og improvisatør som komponist og organist. Orgel er hans instrument og det han bruker mest, men orgelet er universelt og kan brukes til alt av musikk.

– Jeg ønsker at det jeg skal bidra med under årets Musikkfestuke skal være preget at den spesielle tiden vi lever i akkurat nå. Det blir flere prosjekter av dem jeg skal ha ansvaret for underveis i festivalen som er laget i denne situasjonen. – Med prosjektet i havnen ønsker jeg å sette an tonen for festivalen, , sier Nils Henrik Asheim.

For fullt festivalprogram, se her.

Bilde: Nils Hernik Asheim er årets festivalprofil. Foto: Line Owren.