Til innholdet

RISØR KAMMERMUSIKKFEST – OGSÅ I OSLO!

Publisert: 22.06.2020Siden alle konsertene i årets kammermusikkfest i Risør (23.-28. juni) er utsolgt, og mange av de faste publikummerne ikke reiser til sørlandsbyen, har ledelsen satt opp tre festivalkonserter på Sentralen i Oslo. Risør kammermusikkfest «tyvstarter» dermed i Oslo i dag, 22. juni, med en konsert med Risør Festival Strings. Orkesteret som består av Norges beste unge strykere skulle være den store nyheten under årets festival. Dessverre er det under de rådende forhold ikke tillatt å ha så mange musikere på den trange scenen i Risør kirke, men festivalen ønsket å gi disse musikerne oppdrag i en vanskelig tid, så da blir Sentralen løsningen!

De to andre konsertene på Sentralen i Oslo blir torsdag 25. juni, der Håvard Gimse og Marianne Beate Kielland gjentar konserten de spiller i Risør, og lørdag 27. juni gjentar Christian Grøvlen, Lydia Hoen Tjore og Ingeborg Christophersen sin festivalkonsert.

Ludvig Gudim og Michael Grolid er begge yngre en festivalen og «oppvokst» i Risør Kammermusikkfest. På åpningskonserten 23. juni fremfører de det første stykket som ble spilt på den første festivalen i 1991; Händel/Halvorsen Sarabande for fiolin og bratsj. Andre høydepunkt blir Håvard Gimse som spiller Beethoven Pathetique-sonate og fremførelsen av Gubaidulinas So sei es.

Festivalen overføres i sin helhet på nett. Festivalpass til den digitale festivalen koster 250 kroner og gir tilgang til årets konserter, og til noen godbiter fra de siste årene.

Mer informasjon om både program, betaling og innlogging finner du her.

Bilde: Festivalpublikum ved Risør kirke. Foto: Risør kammermusikkfest.