Til innholdet

FJORD CLASSICS NESTEN SOM VANLIG

Publisert: 08.06.2020Regjeringens nyeste regler for større forsamlinger kom akkurat i tide for festivalen Fjord Classics i Sandefjord. Årets tema er NÆR, svært passende på grunn av årets reiserestriksjoner.

Festivalsjef Sean Lewis og de kunstneriske lederne,  musikerne Camilla Kjøll og Lars Anders Tomter, byr på fire konsertdager og syv konserter (30. juni – 3.juli). To lunsjkonserter foregår i byens flunkende nye kafé og konsertbar The Note – et spennende tilskudd til kirkekonsertene, og lokalenes debut som klassisk arena.

De syv konsertene kommer til å inneholde mye Brahms, Schumann og Grieg, men også verk av Sibelius og Dvorak – alt fremført av et knippe toppsolister. Et eksempel er 2. juli, når fiolinistene Henning Kraggerud, Camilla Kjøll og Guro Kleven Hagen, bratsjisten Lars Anders Tomter, cellisten Sandra Lied Haga og pianisten Marina Kan Selvik spiller Dvorák, Mozart, Brahms og Kraggerud i Sandefjord kunst- og kulturkirke.

Samme kveld skulle Yngve Søberg sunget Schuberts Winterreise med Håvard Gimse ved flygelet. Sykdom kom i veien, og ingen ringere enn den store sopranen Marita Sølberg overtar med programmet «Sanger med og uten ord», sammen med pianisten Marina Kan Selvik. Sølberg synger en rekke Strauss-sanger, blant dem Morgen, mens Selvik spiller Liszts transkripsjoner av Schubert- og Schumann-sanger, og sammen med Guro Kleven Hagen som også kaster seg ut i Kreisler. Stearinlys gir denne kvelden en helt spesiell atmosfære til kirkerommet og musikken. Sølberg synger også 7 tidlige Alban Berg-sanger i kirken onsdag 1. juli, og Halvor F. Melien synger Griegs opus 25 på åpningskonserten.

Kreativiteten og jakten på løsninger har også endt i en plan om å lage film av årets festival, forteller Sandefjord Blad. Det dreier seg ikke om strømming, men en produksjon av høy verdi som kan få lang levetid. Sean Lewis utdyper: – Vi filmer alle konserter, lager intervjuer og stoff fra backstage.

Revidert program, informasjon om kunstnerne og billettsalget ligger nå ute på fjordclassics.com.