Til innholdet

FRA SOMMERSYMFONI TIL SOMMERSYMFONINI

Publisert: 15.05.2020I dag starter billettsalget. Jeg regner med det blir rift om plassene!

Dette sier Mona Kleven, direktør for Valdres sommersymfonini. Men hva er dette? Symfonini? Har korrekturleseren tatt ferie?

– Navnet Sommersymfonini er inspirert av italiensk, som bruker suffiks som -ini for å beskrive at noe er lite. Og det er nettopp det Valdres sommersymfonini er, en litt mindre versjon av Valdres sommersymfoni.

På grunn av koronatilpassing blir det færre arrangementer enn ellers. De tradisjonelle kursene har også blitt avlyst eller blir gjennomført digitalt. Men det blir festival, og det er jo det viktigste! Mange av konsertene avholdes to ganger – for å kompensere for at det blir færre publikummere i salen.

Kleven lover at følelsene og musikkopplevelsene skal bli minst like store som ellers.

– Med fire dager spekket med konserter er det ellers ingenting som gjør festivalen mindre, selv om det blir litt færre dager enn planlagt, sier Kleven.

Programmet ble lansert fredag 15. mai klokken 15.00, og kan ses her. Da startet også billettsalget. Vi gleder oss til flotte konserter i Valdres!

Bildet er fra fjorårets Sommersymfoni i Ulnes kirke Priya Mitchell, Andreas Brantelid og Håvard Gimse. Foto: Valdres sommersymfoni/Tom Henning Bratlie