Til innholdet

KAMMERMUSIKKDAGER I STAVERN

Publisert: 28.06.2019Sommerfestivalen springer ut av konsertforeningen Kammermusikk i Stavern, stiftet av Arve Tellefsen og Kåre Christoffersen. I år finner festivalen sted i perioden 4.-7. juli. Blant årets festivalmusikere finner man, foruten Tellefsen selv, fiolinistene Charlie Siem, Liv Hilde Klokk og Sara Övinge, bratsjistene Ida Bryhn og Ada Meinich, cellisten Frida Fredrikke Waaler Wærvågen, pianisten Natallia Papova, organisten Kåre Nordstoga, samt Kjetil Bjerkestrand på synthesizer. De byr på i alt syv konserter i pittoreske omgivelser i kystbyen, hvorav den kanskje mest spektakulære er Soloppgangskonserten kl. 04:00 søndag 7. juli. Åpningskonserten heter Breaking Bach, en konsert som vakte oppmerksomhet da den ble fremført i Oslo i august i fjor, med blant annet fire musikere på synthesizer. På lørdagen er det to program for barn, det blir både hjemme-hos-konsert og musikk-mat-og-vin-konsert. På kirkekonserten 6. juli blir Arve Tellefsens talentpris udelt til en ung utøver fra Vestfold.

Som en del av festivalen arrangeres et sommerkurs for unge strykere og pianister. Det ledes av cellisten Frida Fredrikke Waaler Wærvågen, som har med seg de ovennevnte festivalmusikerne som lærere, og resultatet kan publikum høre i Kommandantboligen på Fredriksvern Verft 7. juli og på festivalens avslutningskonsert.

For mer informasjon, se her.

Vi viser til utlysning av konkurranse om to billetter til åpningskonserten 4. juli kl. 19:00 på vår Facebookside. Vinnerne trekkes mandag 1. juli kl. 12:00.

Bilde: Cellisten Frida Fredrikke Waaler Wærvågen deltar både med spill og undervisning på årets festival. Foto: Lill Bjørvik.