Til innholdet

NASJONALBALLETTEN I BOLSJOJ

Publisert: 01.10.2019Nasjonalballetten danser denne uken to utsolgte forestillinger av Hedda Gabler på verdens mest kjente ballettscene – Bolsjoj i Moskva. Russland er den klassiske ballettens vugge og «Bolsjoj» har gjenklang over hele verden. Å få danse der er en milepæl for Nasjonalballetten, ikke minst fordi den er invitert med et verk skapt spesielt for dem av Marit Moum Aune sammen med danserne. Musikken er skrevet av Nils Petter Molvær som er med på scenen som spillende komponist. Barn fra Bolsjojs egen ballettskole medvirker også.

Nasjonalballetten er blitt et internasjonalt etterspurt kompani, og har de siste årene turnert til Shanghai, St. Petersburg, Berlin, Wien, Paris – og nå Moskva, før turen går til Hongkong i november. Forestillingene er en del av dansefestivalen Danceinversion, der kompanier som Nederlands Dans Theater, Akram Khan Company og Company Wayne McGregor medvirker.

Nasjonalballetten har turnert med Ibsen-balletten Ghosts til mange byer og land, men det er første gang kompaniet turnerer med suksessforestillingen Hedda Gabler. 1. og 2. november skal Nasjonalballetten danse Ghosts – Ibsens Gengangere – ved Kwai Tsing Theatre i Hongkong, som del av World Cultures Festival. Ghosts er skapt av Marit Moum Aune med koreografi av Cina Espejord.

I januar og februar kommer begge balletter tilbake til rommet det ble skapt for: Hovedscenen i Den Norske Opera og Ballett.

Bilde: Grete Sofie Borud Nybakken i hovedrollen i Nasjonalballettens Hedda Gabler. Foto: Erik Berg