Til innholdet

2675 visninger

Stavanger SymfoniorkesterSesongen 2018-2019
STEMMEN
Stavanger Symfoniorkester

Sesongens tema er Stemmen og Stavanger Symfoniorkester inviterer til utforsking av alle fasetter av ordet. Stavanger Symfoniorkester har 85 musikere fra 23 nasjonaliteter. De er stolte representanter for ulike opprinnelser, historier og synspunkter som samles på podiet og forenes i musikken. De 85 stemmene i orkesteret blir til fantastisk musikk og et vakkert språk som alle forstår.

Stemmer finnes av mange slag og med ulike uttrykk. Vi skal møte noen av de fineste norske røster, Lise Davidsen, Johannes Weisser og Bror Magnus Tødenes. Vi skal framføre to operaer, Tosca og Ridder Blåskjeggs Borg.  Vi åpner abonnementssesongen 6. og 7. september med Beethovens storslagne niende symfoni. Før Beethoven skal Jon-Roar Bjørkvold, professor emeritus i musikk, sette tonen for sesongens tema med musisk prolog. Vi gjør Mahlers 3. på nyåret og skal bli godt kjent med den danske komponisten, Hans Abrahamsen i vinter. «The Mute» – den stumme – med Christian Eriksen og Janove Ottesen, har premiere til våren.

Det bor hele 189 nasjonaliteter i Stavanger-regionen. Vi ønsket å lage symfonisk musikk basert på folkemusikk fra de ulike etniske gruppene som bor her. Komponist Gisle Kverndokk tok utfordringen og skrev et stort orkesterverk for Stavanger Symfoniorkester, Symphonic Dances, i anledning Grunnlovsjubileet 2014. Platen lanseres på eget plateselskap, SSO Recordings, den 5. oktober 2018.

Om Stavanger Symfoniorkester
Stavanger Symfoniorkester ble etablert i 1938 og er et av Skandinavias mest fremgangsrike orkestre. Orkesteret har de senere årene hatt en sterk kunstnerisk utvikling og fått et stadig større publikum, både nasjonalt og internasjonalt. Nytt konserthus i internasjonal toppklasse har gitt ytterligere vekst. Orkesteret har 85 musikere, holder til i Stavanger konserthus med en av Europas beste konsertsaler, Fartein Valen. Sjefdirigent er Christian Vasquez fra Venezuela.

Orkesteret har gjort en rekke innspillinger og vært på turné i Europa, Japan og USA. I 2017 var Stavanger Symfoniorkester på turné i Moskva, St. Petersburg, Lahti og to ganger i Amsterdam, under ledelse av Christian Vasquez.