Til innholdet

4517 visninger

Klassisk 2017/18 – Bærum KulturhusSandvika Master Series – sesong 15

Sandvika Master Series går inn i sin 15. sesong, med fem konserter i kammermusikkformatet. – Vi arbeider kontinuerlig med å få de aller ypperste av norske klassiske utøvere til Sandvika, samt presentere internasjonale stjerner som komplementerer våre norske musikere. Vår Store sal tar kun 530 publikummere, slik at ikke alle ønskene våre kan «regnes hjem». Men, vi har et svært godt omdømme, og kan vise til en imponerende konsertliste i løpet av seriens 14 første år. Det hjelper oss når vi booker store navn, forteller en entusiastisk programansvarlig Tore Johansen, som har et spesielt ansvar for de klassiske konsertene i Bærum Kulturhus.

Sesongens høydepunkt nekter han å svare på, men legger likevel til at høstens to konserter med hhv. Giovanni Guzzo på fiolin og Maria Joao Pires på piano kommer til å bli store opplevelser. Guzzo er helt i begynnelsen av en internasjonal karriere, mens Pires er en nestor på klaver. Pires har vi forøvrig forsøkt å få til Sandvika i fem år, og er svært glade for at det til slutt passet inn i hennes tette konsertprogram, avslutter Johansen.

Sandvika Master Series sesong 2017/18

26. september: Giovanni Guzzo, fiolin & Julien Quentin, klaver.


Med italiensk-venezuelanske bakgrunn og en mengde karisma bergtar fiolinisten Giovanni Guzzo sitt publikum over hele verden. Hans lidenskapelige spill forenes denne kvelden med det franske stjerneskuddet, pianisten Julien Quentin på klaver. Sammen skal de fremføre verk av Beethoven, Ysaye, Sinding og Fauré.

Les mer og kjøp billetter her


2. november: Maria Joao Pires og Milos Popovic – klaver.


Blant klodens fremste pianister gjennom flere ti-år elskes Pires for sitt inderlige spill uten ytterlighet og fakter. Født i Lisboa og med en rekke prosjekter i kunstens og musikkens tjeneste, bringer Pires sin elev Miloš Popović med til konserten i Sandvika. Mozart, Schubert og Schumann står på kveldens program.

Les mer og kjøp billetter her


Konserten med Pires og Popovic inngår også i vår «Møt Lisboa» serie. Her presenterer vi kunstnere fra Lisboa og norske kunstnere som har samarbeidet eller latt seg inspirere av denne vakre og pulserende byen. Les mer om Møt Lisboa

4. februar: Olli Mustonen – klaver med Det Norske Kammerorkester


Pianisten, dirigenten og komponisten Olli Mustonen kommer til oss og viser seg frem i full musikalsk bredde. Vi liker disse multitalentene som på mange måter er som komponistene var på 1700- og 1800-tallet. De komponerte, fremførte selv sine egne verker og dirigerte når de ikke bekledde solistrollen. Vi er i spesialiseringens tidsalder og det er deilig å bryte opp med disse «totalmusikerne» som leverer hele musikkpaletten gjennom sine ulike talenter. På programmet står: Mustonen: Triptych for string orchestra, Mozart: Klaverkonsert nr.25 i C-dur, K.503 og Beethoven: Symfoni nr.3 i Ess-dur, op.55.

Les mer og kjøp billetter her


18. mars: Eldbjørg Hemsing, fiolin & Julien Quentin, klaver


Eldbjørg Hemsing (f. 1990) fra Valdres blir regnet som en av Norges mest lovende unge musikere. Aftenposten’s Idar Karevold skrev etter ei framføring i Slottskapellet i Oslo: » – og der dukket den unge fiolinisten Eldbjørg Hemsing opp med J. S. Bachs Chaconne i en fremførelse som i intensitet vitnet om eksepsjonell personlig autoritet og vilje.» Kveldens program består av: Grieg, Schubert, Szymanowski og Wieniawski.

Les mer og kjøp billetter her.


15. april: Piotr Anderszewski – solo klaver


Polens mesterpianist og internasjonale stjerne på sjeldent norgesbesøk. Berømt for sine bemerkelsesverdige tolkninger av klaverlitteraturens mesterverk. Programmet han skal fremføre hos oss i Sandvika er ikke på plass ennå, men han skal selvfølgelig spille noen av Polens evige nasjonalkomponist – Frederic Chopin.

Les mer og kjøp billetter her


Rabatter og billettpriser:

Billettene koster fra kr 405 – 480,- (serviceavgifter inkl). Barn og studenter kan alltid få billetter til kr 170,- Det finnes en rekke rabattordninger, som alle kan kjøpes fra billettsystemet – ved å trykke på kjøp-knappen. Legg spesielt merke til at Plukk- og miksbillettene kun kan kjøpes fra denne lenken: Her

Plukk og Miks Klassisk: 30% rabatt. 2016/17 serien består av fem konserter med strålende musikere. Kjøp billetter til minimum tre av konsertene og få 30% rabatt. Kjøp billettene her

ABBL-medl.: 30% rabatt. Innehavere av medlemskortet kan kjøpe opptil 5 billetter med 30% rabatt på ordinærprisen. Medlemskortet fremvises ved innslipp til forestillingen.

Grupperabatt: 30% rabatt. Kjøp 10 eller flere billetter samtidig og få 30% rabatt på alle billetter med ordinærpris.

Barn/student: Fast pris for barn og studenter kr. 150,- (+ serviceavgift kr. 20,-)

Plukk og Miks Lisboa: 30% rabatt. Kjøp billetter til minimum tre av «Møt Lisboa» konsertene og få 30% rabatt. Kjøp billettene her