Til innholdet

APRILFESTIVALER 2019

Publisert: 01.04.2019Her er vår oversikt over norske festivaler og regionoperaer i april. Vi er svært mottakelige for innspill.

Mozartfestivalen
Fredrikstad 5. – 7. april

Mozartfestivalen ble etablert i 2013 og holder til i vakre og historiske omgivelser i Fredrikstad og Halden. Den springer ut fra musikk- og kulturmiljøet i Nedre Glomma-regionen, og er tuftet på et felles ønske om å samle gode krefter for å etablere en profesjonell arena for klassisk musikk. Musikalsk ansvarlig for Mozartfestivalen er pianist Håvard Gimse og fiolinist Geir Inge Lotsberg. De kan i år by på blant andre Oslo Strykekvartett, Atle Sponberg, Knut Erik Sundquist, Marianne Beate Kielland og Anders J. Dahlin, samt Borg Domkor, elever fra Children’s International School og musikere fra Follo Ungdomssymfoniorkester.

Program på festivalen finner du her.


Foto: Opera Nordfjord

Opera Nordfjord
Nordfjordeid 5. – 7. april

Fargespel
Den første helgen i april innbyr Opera Nordfjord, Operahuset Nordfjord og alle Nordfjord-kommunene til et uvanlig sceneshow, som inngår i operahusets 10-årsfeiring. Fargespel Nordfjord er nå etablert. Konseptet Fargespill ble startet i Bergen og åpnet Festspillene i 2004 med mer enn 60 barn og unge fra 20 ulike nasjoner med sang og dans de hadde med seg fra sine hjemland. Siden har Fargespill utviklet seg til en rekke multietniske musikalske møter landet over. Dette blir en manifestasjon på aktivitetene til Fargespillgruppene i Nordfjord-regionen med barn og unge fra 2. klasse opp til 26 år.

Mer om Fargespel her.


Foto: Hjertnes kulturhus

Hjertnes kulturhus
Sandefjord 6. og 7. april

Giuseppe Verdi: Macbeth
Hjertnes kulturhus inviterer til Verdis opera Macbeth. Forestillingen vises i samarbeid med Operaen i Kristiansund, der den ble spilt under deres festival i februar. Solister er Jørgen Backer, Ann Helen Moen, Kjetil Støa og Ole Jørgen Kristiansen.

Musikalsk leder er Kjell Seim.

Mer om Macbeth her.


Foto: Utsnitt av orgelet i Bodin kirke, Bodø. cop. Bodø Internasjonale Orgelfestival

Bodø Internasjonale Orgelfestival
Bodø, 26.-30.4 2019

Her kan du oppleve en rekke ulike konserter og orgelrelaterte arrangementer som feirer dette spennende instrumentet. Tradisjonelt legges Kirkemusikksenter Nords vårlige fagdager og orgelkurs for ungdom til denne festivalen, slik at deltakerne kan nyte godt av alle konsertene og aktivitetene som festivalen tilbyr:

• Fagdager for kirkemusikere: 29. – 30. april
• Kirkemusikkurs for ungdom: 25. – 28. april
• Barnas orgelfest 27.-28. april

Program for festivalen her.