Til innholdet

SYVSIFRET STØTTE TIL KLASSISK MUSIKK I VALDRES

Publisert: 10.06.2020Norsk ressurssenter for klassisk musikk har inngått avtale med Sparebankstiftelsen DNB om nye avtaler. Senteret administrerer blant annet Valdres Sommersymfonis kursvirksomhet for barn og unge og prosjektet Instrumenter i fokus. De nye avtalene, som går over tre år, innebærer at sommerkursene støttes med kr. 900.000 mens Instrumenter i fokus får kr. 1.710.000.

Kursene under Valdres sommersymfoni er kjent for mange. Som Nord-Europas største i sitt slag gir de 300 barn og unge mulighet til å komme sammen til intense dager på Valdres folkehøgskole med instrumentalundervisning og samspill i orkester. Kursene er blitt arrangert siden 1994. Instrumenter i fokus er et nasjonalt rekrutterings- og tiltaksprosjekt rettet mot instrumentene harpe, fagott, obo, kirkeorgel og kontrabass. Prosjektet ble satt i gang i 2016 for å øke antallet elever som spiller disse instrumentene og antallet søkere til høyere utdanning.

– Vi er utrolig glade for at Sparebankstiftelsen anerkjenner arbeidet vi gjør, og ønsker å bidra til at vi nå kan gi et enda bedre tilbud til barn og unge, forteller direktør i Norsk ressurssenter for klassisk musikk Mona Kleven. – Både kursene under Valdres sommersymfoni og Instrumenter i fokus er tiltak som kommer barn og ungdom over hele landet til gode. På grunn av koronasituasjonen blir det ikke fysiske kurs i år, men vi er glade for istedet å kunne gi et godt digitalt tilbud til kursdeltagerne. På festivalsiden gleder vi oss enormt til å ønske publikum velkommen til Valdres sommersymfonini.

Bilde: Beethovenorkesteret på Valdres Sommersymfoni 2019 med dirigent Eivind Aadland. Foto: Bård Henning Bratlie.