Til innholdet

COMEBACK SOM FOLKESANGER!

Publisert: 18.06.2020Etter mange års pause fra kvedingen, har Arve Moen Bergset, som til daglig er fiolinist i Oslo-Filharmonien, latt seg lokke til å hente frem sølvstrupen han ble kjent for på 1980-90-tallet. Begivenheten finner sted under Oslo Kammermusikkfestival med konserten Arvesylv.
– Jeg har i flere år forsøkt å overbevise Arve om å synge igjen. Han er nærmest for et nasjonalt ikon å regne, og representerer noe viktig i kulturhistorien vår. En nyskapende tradisjonsbærer, sier kunstnerisk leder Håvard Gimse.

Bergset får med seg en rekke følgesvenner som rammer inn tiårene som er gått og de som kommer. Læremesteren Sondre Bratland gjør en gjesteopptreden, ved siden av et ensemble bestående av Nils Petter Molvær, Frode Haltli, Helga Myhr, Håvard Gimse, Veslemøy Narvesen og hovedpersonens datter Margrete Skretting Bergset, som kompletterer arverekken. Alle vil være med å sette preg på repertoaret, som blant annet kretser rundt religiøse folketoner, ballader og melodier man kan finne hos Grieg og Tveitt. – Det blir en variert og passe uformell konsert. Jeg gleder meg veldig til å få musisere sammen med disse enestående musikerne, sier Bergset.

Det endelige programmet til Oslo Kammermusikkfestival 2020 offentliggjøres innen utgangen av juni.

Bilde: Arve Moen Bergset. Foto: Øystein Olsen Amdam