Til innholdet

DAVID COUCHERON SOLIST MED KORK

Publisert: 24.05.2018Vårt Konserthus 25. mai kl. 18:00

Miguel Harth-Bedoya, dirigent
David Coucheron, fiolin

• Jennifer Higdon: blue cathedral
• Samuel Barber: Fiolinkonsert
• Ludwig van Beethoven: Symfoni nr. 4

David Coucheron kom feiende inn på den norske musikkscenen som guttunge, og er i voksen alder blitt en av våre flotteste fiolinister. Til daglig konsertmester i Atlanta, er han også fast samarbeidspartner med Miguel Harth-Bedoya og en favorittsolist for KORK. Han briljerer i den vakre, halsbrekkende fiolinkonserten til Samuel Barber fra 1939.

Jennifer Higdon er en av de mest fremførte amerikanske komponister i dag. blue cathedral er antakelig også et av de mest oppførte amerikanske verk for tiden, med flere enn 600 fremførelser siden urfremføringen i 2000. Verket er rikt og klangfullt og hele orkesterpaletten utnyttes til fulle. Det ble skrevet til feiringen av Curtis Institutes 75 årsjubileum, men inspirasjonene er mange, og Higdon skriver: ” I found myself imagining a journey through a glass cathedral in the sky…”

Nok en Beethoven-symfoni med Miguel avslutter konserten. Hadde det ikke det vært for den 3. og 5. ville man kanskje vurdert den 4. symfonien annerledes. Sammenlignet med dem, får den et mer tilbakeskuende klassisk og luftigere kammermusikalsk preg. Det er likevel nok av symfoniske muskler her, og en symfoni i hendene på symfoniens storhersker blir aldri en bagatell.

Konserten finner du her.

Bilde: David Coucheron. Foto: Jeff Roffman