Til innholdet

HEMSINGFESTIVALEN RETT RUNDT HJØRNET

Publisert: 19.02.2018Årets Hemsingfestival arrangeres, slik den pleier, i vinterferieuken, nærmere bestemt 21.-25. februar. I år er temaet «Lokalt og universelt», der klassisk- og folkemusikk, mat og ski inngår i skjønn forening. Tonen settes allerede på åpningskonserten, Smak med tonar, på Nythun Fjellstue der publikum er innbudt til en 4-retters middag basert på lokale råvarer, og der festivalmusikerne opptrer mellom rettene. Kjøkemester er pianisten Tor Espen Aspaas.

I løpet av fem festivaldager får Valdres besøk av 30 internasjonale gjestemusikere som Henning Kraggerud, Goldmund Quartet, Alexey Stadler, Eivind Holtsmark Ringstad, Yulianna Avdeeva, Adrian Angelico, Frode Fjellheim og Stephan Koncz, og festivalsøstrene Ragnhild og Eldbjørg Hemsing lover intime møter med stor musikk.

– Årets tema, lokalt og universelt, oppsummerer programmet og musikerne. Vi jobber mye både nasjonalt og internasjonalt, og synes det er spesielt flott å kunne invitere dyktige musikere hjem til oss i Aurdal. Ragnhild og jeg har også lyst til at bygdefolk og tilreisende
skal få oppleve de dyktige kollegene våre som spiller på de største scenene rundt om i verden, sier kunstnerisk leder Eldbjørg Hemsing.

Her blir det varierte opplevelser fra kammermusikk i Aurdal kirke og i Frikar-Smia til foredrag, mat og musikk, kanefart og konsertquiz. Spesielt for Hemsingfestivalen er Musikksporet-konsertene i fjellkirken på Aurdalsåsen, der en kan kombinere skitur og konsert. Det er lagt opp til skitur med egen guide fra festivalhotellet Nythun Høyfjellstue til disse konsertene.

– Eldbjørg og jeg ønsker å gi noe tilbake til bygda og dalføret Valdres, og å kunne skape noe til glede for alle. I tillegg er det viktig og hyggelig for oss å samarbeide med nære aktører og lokale bedrifter, og å kunne skape noe sammen, sier festivalsjef og kunstnerisk leder
Ragnhild.

I forkant av festivalen har Eldbjørg Hemsing kommet ut med sine innspillinger av fiolinkonserter av Hjalmar Borgstrøm og Dmitrij Sjostakovitsj på plateselskapet BIS. Vår anmelder gir den toppkarakter.

Se programmet på festivalens nettsider 

Bilde: Eldbjørg og Ragnhild Hemsing. Foto: Cathrine Dokken.