Til innholdet

JANUARFESTIVALER

Publisert: 09.01.2019I år satser vi på å presentere oversikter over norske klassiske festivaler månedsvis. Her er den for januar.


All Ears – improvisasjonsfestival

Oslo, Trondheim, Bergen 10.-13. januar

nyMusikk starter musikkåret med å arrangere åpningskonserten i den årlige improvisasjonsfestivalen All Ears i Platous gate 18 i Oslo. Deretter følger All Ears-samarbeid hos nyMusikk i Trondheim og Bergen.

10. januar – Oslo: Angharad Davies & Lina Lapelyte, Lars Ove Stene Fossheim, Carliot – it’s never too late Orchestra og KJ Scotty Technology byr på en helkveld med improvisert musikk i nyMusikks lokaler. Den omfatter fiolinduoer, sologitar, storband og karaoke.

12. januar – Trondheim: Angharad Davies & Lina Lapelyte drar videre til Habitat i Trondheim der de smelter improvisert fiolin med elektronisk støy, og møter brasiliansk/danske Marcela Lucatelli – en innovativ vokalartist og performancekunstner.

13. januar – Bergen: De tre drar så videre til Landmark i Bergen der de møter Kresten Osgood, en anerkjent trommeslager som har et bein i jazztradisjonen og et i alt mulig annet.

Festivalens hjemmeside.


Glogerfestspillene

Kongsberg 21.-27. januar

Årets Glogerfestival har «Det søkende mennesket» som tema. Opplevelsene står et utsøkt knippe norske og utenlandske musikere for: Arve Tellefsen, Halvor Melien, Thormod Rønning Kvam, Christian Ihle Hadland, Isa Katharina Gericke, Thorbjørn Gulbrandsøy, Juho Alakärppä og Andreas Brantelid. Med utgangspunkt i Glogerorgelet i Kongsberg kirke, stiller også en rekke organister og andre musikere i alle aldre og grader av profesjonalitet daglig gratis opp på Orgelkvarter og Oder til Gloger. Kongsberg Musikkteater byr på både Carmina Burana og Testosteron, og festivalen har egne publikumsløyper (https://glogerfestspillene.no/program/), lagt opp etter vanskelighetsgrad!

Festivalens hjemmeside.

Foto: Vidar Skaar Borgersen