Til innholdet

KORK KAMMER – CHRISTIAN KROGVOLD LUNDQVIST MED VENNER.

Publisert: 08.02.2018Vårt konserthus byr onsdag 14. februar på en direktekonsert fra NRK Store studio kl. 19.30, med Christian Krogvold Lundqvist, slagverk – Erlend Skomsvoll, piano – Kristoffer Almås, marimba – Sigstein Folgerø og Sanae Yoshida, piano – samt strykere fra KORK.

På programmet står:

• Audun Steffensen: Cryptics Part 1 (urfremf)
• Luciano Berio: Linea
• Chick Corea: Mozart Goes Dancing & Crystal Silence

Christian Krogvold Lundqvist er alternerende soloslagverker i KORK, og med bakgrunn fra Juillard i USA, er det lite som er ham fremmed i det mangfold av musikkstiler hans arbeidsplass tilbyr ham. På denne konserten får vi oppleve noe av allsidigheten, i musikk som spenner fra jazz til en norsk urfremføring og en aldrende samtidsklassiker.

Audun Steffensen representerer i likhet med Lundqvist, den nye musikergenerasjonen. Med sin bakgrunn som jazzmusiker har han studert komposisjon på Norges musikkhøgskole, og allerede som 23-åring var han medkomponist med en av nestorene av norsk jazz, Paolo Vinaccia på hans verk Dommedag ifølge Paulus. Cryptic Parts for solo slagverk høres for første gang på denne konserten.

Erlend Skomsvoll er en god venn av KORK, som grensesprengende jazzpianist, arrangør og komponist, ikke minst når orkesteret har hatt heftige møter med bandet Come Shine. Skomsvoll har ved flere anledninger jobbet sammen med legenden Chick Corea, og er spillende arrangør i to av Coreas komposisjoner, her arrangert for vibrafon, piano og strykere.

Luciano Berios Linea fra 1973 er i utgangspunktet skrevet som dansemusikk for den (etter Bartók) klassiske besetningen to pianoer og to slagverkere. Den dansbare elegansen og Berios glassklare klanger er en ren skjønnhetsåpenbaring.

Toppfoto: Anne Liv Ekroll, NRK