Til innholdet

OSLO EARLY 2019

Publisert: 10.10.2018Tidligmusikkfestivalen Oslo Early går av stabelen for tredje gang, i perioden 25. til 28. oktober. Her kan publikum møte noen av verdens fremste utøvere av musikk fra renessanse og barokk. I år rettes oppmerksomheten mot språket i musikken med temaet Syngende spill.

Slektskapet mellom toner og ord er noe av det mest karakteristiske ved tidligmusikken. Med åpningskonserten går festivalen til kjernen av temaet med en reise i barokkens operalitteratur, presentert av Anders Jerker Dahlin, en av verdens fremste barokktenorer, den italienske stjerneoboisten Alfredo Bernardini og Barokkanerne.

Oslo Early bringer noen av vår tids fremste spesialister på tidligmusikk til Oslo. Nytt av året er et samarbeid med Norges musikkhøgskole hvor solister fra Oslo Early gir mesterklasser for musikkstudentene. Oslo-publikummet vil få oppleve festivalmusikerne i et makeløst musikalsk møte på Gamle Raadhus Scene. På samme sted vil Operahøgskolen, i samarbeid med Opera til folket, spille utdrag fra Monteverdi-operaene Il combattimento di Tancredi e Chlorinda og Il ballo delle ingrate sammen med Collegium Musicum Riga under ledelse av Maris Kupcs.

Til å avslutte årets festival kommer den norsk-svenske vokaltrioen Trio Mediæval, som også stiller på festivalgudstjeneste i Gamle Aker Kirke tidligere på dagen. Siden 1997 har ensemblet spesialisert seg på fremføring av middelaldermusikk og folkemusikk, men de går heller ikke av veien for å bestille ny musikk. På Oslo Early vil de fremføre tre bestillingsverk komponert av den britiske Ivan Moody.

For fullt program se her.

Bilde: Anders Jerker Dahlin er en av profilene på Oslo Early.