Til innholdet
4283 visninger

Festspillene i BergenI år kommer Festspillene hjem til deg – helt gratis!

Festspillene i Bergen 2020 skjer hjemme hos deg, sier festspilldirektør Anders Beyer.

Det opprinnelige programmet for Festspillene i Bergen 2020 ble avlyst i april, da forbudet mot kulturarrangement ble videreført til 15. juni for å hindre spredning av koronaviruset. I det alternative festspillprogrammet teller rundt 60 arrangement som blir formidlet digitalt fra Grieghallen, Håkonshallen, samt komponisthjemmene Troldhaugen og Lysøen.

Festspillene i Bergen 2020 starter onsdag 20. mai med en åpningskonsert sendt fra Grieghallen, der blant andre Bergen Filharmoniske Orkester, Einar Selvik, Edvard Grieg Kor, Leif Ove Andsnes og fiolinist Eldbjørg Hemsing medvirker. Konserten ledes av NRKs Arild Erikstad og sopran Mari Eriksmoen.

H.M. Kongen er Festspillene i Bergens høye beskytter, og Kongehuset er vanligvis representert på Festspillenes åpningsdag. I år vil H.M. Dronning Sonja og H.K.H. Kronprins Haakon sende en hilsen til publikum på åpningskonserten.

Det nye festspillprogrammet er gratis og tilgjengelig via Festspillenes hjemmesider og sosiale medier. Flere konserter vil også bli sendt på NRK og bt.no. De fysiske arrangementene vil ikke være åpne for publikum.

– Med årets festspill ønsker vi å lage en manifestasjon av de beste norske utøverne som formidler internasjonal kunst. Vi ønsker å gi artister og kulturarbeidere oppdrag, og slik bidra til å holde hjulene i gang i vår prøvede sektor. Men mest av alt ønsker vi å gi publikum musikken og arrangementene de hadde gledet seg til, og samtidig kanskje åpne et vindu for noen som ikke tidligere har funnet veien til oss, sier Beyer.

Se hele programmet på fib.no!