Til innholdet

5345 visninger

Oslo KammermusikkfestivalOSLO KAMMERMUSIKKFESTIVAL

Årets festival vil bli litt annerledes – men musikk skal det bli!
Vi ønsker publikum hjertelig velkommen til nydelig sensommer i hovedstaden med kammermusikk av ypperste klasse fra 19. – 23. august 2020. Årets program offentliggjøre i slutten av juni.
Historie
I 1989 åpnet Arve Tellefsen dørene til Norges første kammermusikkfestival. Tellefsens visjon var å vise kammermusikkens mangfold og bringe musikken ut til et større publikum enn den tradisjonelt hadde hatt i Norge til da. Festivalen har gjennom årene etablert seg som en viktig og populær aktør i norsk musikkliv, både for musikere og publikum. Under 30-årsjubileet i 2019 sendte Arve Tellefsen stafettpinnen videre til Håvard Gimse. Han fortsetter som kunstnerisk leder for festivalen og har Vilde Frang og Randi Stene med seg i kunstnerisk råd. Gimse har selv sittet i kunstnerisk råd siden 1997, og har hatt et langt samarbeid med Tellefsen som medspiller både på scenen og i arbeidet med det kunstneriske innholdet i festivalen de siste 20 årene.

«Festivalen er i trygge hender fremover med disse ved roret», sa Arve Tellefsen under åpningskonserten til Oslo Kammermusikkfestival i Universitetets Aula, torsdag 15. august 2019.

Musikken
Oslo Kammermusikkfestival presenterer musikk med spenn fra middelalderen til vår egen tid, med utøvere av ypperste klasse fra både inn- og utland. Rekruttering innen norsk kammermusikk står også sentralt i programmeringen, og det legges derfor stor vekt på å presentere unge talenter i tillegg til etablerte stjerner.

Lokalene
Oslo Kammermusikkfestival gir deg sjansen til å se noen av Oslos vakreste konsertlokaler, også steder som ikke vanligvis er tilgjengelige for publikum. Kulturhistoriske perler som Akershus Slottskirke, Olav Vs Hall, Universitetets Aula, Gamle Logen, Oscarshall og Slottskapellet har blitt brukt gjennom festivalens 30 år. Hvert år står det også nye, og ofte overraskende, arenaer på programmet.

KONGELIG BESKYTTER
HM Dronning Sonja har vært festivalens beskytter i mange år og vi er kongeparet stor takk skyldig for at de har åpnet både Oscarshall og Slottskapellet på Det Kgl. Slott for våre konserter. Dette gir konsertene en ekstra dimensjon, både for publikum og utøvere.

www.oslokammermusikkfestival.no


Oslo Kammermusikkfetival
Adresse: Universitetsgata 14, 0164 Oslo
E-post: post@oslokammermusikkfestival.no
hjemmeside: www.oslokammermusikkfestival.no

Følg oss på