Til innholdet

SOLOHORNISTEN I BERLIN-FILHARMONIEN SPILLER MED KORK!

Publisert: 25.04.2018NRK Store studio onsdag 25. april kl. 19.30

Er han verdens beste hornist? David Cooper er i alle fall solohornist i det mange regner som verdens beste orkester.
Følg strømmingen fra Store studio direkte herfra i kveld kl. 19.30!

– Han spiler på en måte man ikke skulle tro var mulig! har KORKs sjefdirigent Miguel Harth-Bedoya uttalt, og du må være på absolutt høyeste verdensnivå som musiker om du skal fortjene en plass i selveste Berlin-filharmonien.

Cooper føyer seg til rekken av solister som har samarbeidet med verdensdirigenten Miguel Harth-Bedoya, som har vært sjefdirigent i Kringkastingsorkestret siden 2013. Andre navn på listen er fiolinisten Augustin Hadelich og pianisten Vadym Kholodenko.

Den amerikanske hornisten David Cooper har (som Harth-Bedoya) studert ved det legendariske Curtis Institute og har flere år bak seg som solohornist i Dallas. Etter eget utsagn trodde han ikke at han som amerikaner skulle ha en sjanse til å få jobben i Berlin, men sitter nå på den mest attraktive horniststolen i verden.

Cooper turnerer verden over som solist med de beste orkestrene, men er også en dedikert kammermusiker. Da syntes KORK-musikerne like godt at de kunne spørre ham om han ville bli med på serien KORK kammer i Store studio. Det betyr at du kan få oppleve ham to ganger på én uke i Oslo, og om du ikke er i byen, kan du følge strømmingen fra Store studio onsdag 25. april og direktesendingen på NRK klassisk og P2 torsdag 26. april.